4. Disclaimer voor gebruik site

Deze website is een privé-initiatief. De boeken en verhalen die hier staan, zijn geschreven om het zweefvliegen te promoten. Het maken en onderhouden van deze website is een proces van jaren, Daarvoor is geen vergoeding ontvangen van de KNVvL-Afdeling Zweefvliegen. Voor eigen gebruik is downloaden toegestaan. Voor publicatie in een blad, of overname op een website of iets dergelijks, dient vooraf schriftelijke toestemming gevraagd te worden. 

De gebruikte afbeeldingen en foto's zijn voor een  groot deel van mijzelf en Henk Jukkema afkomstig. De rest heb ik gevonden op het internet of overgenomen uit zweefvliegboeken van de landelijk Afdeling Zweefvliegen. Bijna al die afbeeldingen zijn bewerkt. Er zijn geen foto's gebruikt waar het woord copyright of de naam van de maker op stond. Mocht iemand menen dat op deze website een afbeelding of foto van hem of haar gebruikt is waar wel copyright voor betaald moet worden, dan ontvang ik graag een berichtje en zal ik die foto of afbeelding verwijderen. 

Het logo van de KNVvL-Afdeling Zweefvliegen staat bij praktijkopleiding: EVO, VVO-1 en VVO-2. Het staat ook bij de theorieonderdelen voor het LAPL(S): 1. Luchtvaartwetgeving, 2. Menselijke prestaties, 3. Meteorologie. 4. Communicatie, 5. Beginselen, 6. Operationele Procedures, 7. Vliegprestaties, 8 Algemene kennis van het zweefvliegtuig en 9. Navigatie. Deze onderdelen van de zweefvliegopleiding zijn gecontroleerd en gecorrigeerd door veel instructeurs. Met name door de leden van de CIV (Commissie Instructie en Veiligheid) van de Afdeling Zweefvliegen. 

Het logo van de Deutscher Aero Club staat bij de Duitse versie van het EVO-boek (Segelfliegen Grundausbildung). Het is vertaald en aangepast aan de Duitse lesmethode voor het zweefvliegen door de DAeC (de Duitse KNVvL). 

Ondanks alle zorg is het natuurlijk mogelijk dat er ergens fouten gemaakt zijn, waar mogelijk schade uit voort kan komen. Daarom is het gebruik van deze website en de toepassing ervan in de praktijk in het zweefvliegtuig, voor eigen risico. Door gebruik te maken van de website www.zweefvliegopleiding.nl en alle pagina's die beginnen met www.zweefvliegopleiding.nl  stemt de gebruiker er mee in dat de maker van deze website niet aansprakelijkheid gehouden wordt voor schade die voortvloeit uit (of in enig opzicht verband houdt met) het gebruik van deze webpagina's.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van ‘cookies’ (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt.

Mocht je na het lezen een tip, verbetering of reactie willen geven, dan wordt dat zeer op prijs gesteld.

Dirk Corporaal, Stiens
 
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.